Resor

Mytomspunnet storharrfiske

Harr:

Dom som känner mig vet att jag helst jagar öring och oftast ratar, ja nästan fnyser åt harrfisket. Men i detta exklusiva vatten har jag ändrat åsikt. När storharr på 55-60cm vakar lugnt på smäckra dagsländor i denna vakra lilla ström som nästintill liknar ett pärlband av pooler och strömmar, då trivs jag väldigt väligt  bra.

Harren är mest förekommande i detta vatten men här bor också välvuxen öring som inte sällan stiger till ytan för att visa upp sitt guldskimrande majestät.

Att vi dessutom är helt själva på en sträcka på ca 7 km med strömmande vatten, pooler och tjärnar gör inte saken direkt sämre. De enda stigar du ser är gjorda av ren och älg. Inte många personer sätter sin fot här. Vi har exklusiv fiskerätt och likaså med accessen för helikopter. Vi erbjuder lyxig mat tillredd på lokala råvaror fritt ute i öpnna landskap. Vi har alltid guider på plats för största bästa chans på drömharren. Tröttnar man på fisket så kan man bara sätta sig och njuta av de fantastiska vyerna.


Boendet är i tält och vi har grupper mellan 4-8 personer per grupp.
Vi flyger helikopter in till detta paradis.


För mer info johan@ghostfishflyfishing.se

Spända spön och slitna tafsar

//Johan

Drömresor till Italien

Mer info inom kort.


För mer info johan@ghostfishflyfishing.se


Våta Vadare

//Johan


Öringfiske i Världsklass

Öring:

Häng med till Sameland som gränsar till Norge. Här har vi fått exklusiv access till ett stort antal tjärnar och 2 stora sjöar samt en vackert ringlande å, alla med fin öring i, gissningsvis skulle dessa vatten varit legendariska vatten bland flugfiske eliten om dom vetat att dessa sjöar och åar fanns, och om dom hade möjlighet att få access såklart (men det har ju vi ordnat)!
Uppskattningsvis ett 40-tal tjärnar som är sammanbundna med bäckar eller åar finns att utforska. Rekordet på Öring i detta område som vi fått exklusiv ensamrätt på ligger på 6.5 kg enligt samerna samerna själva, helt klart en myndig fisk och såklart sällsynt men fisk på runt 2 kilo är inte helt omöjligt inte heller att fånga sina drömmars öring. Helikopter plus vandring är det som gäller då det ligger inne i ett naturreservat. Grupper om 2-9 personer tas emot.
Priset varierar lite på storlek av grupp, hur många dagar man vill vistas på fjället.
Det  går att vandra till området om man vill spara på ekonomin och bättra på fysiken men då gäller det att man är stark med god kondition. Har man tid så kan man fiska sig in till området, vi hjälper till med rätt rutt!


För mer info johan@ghostfishflyfishing.se


Ytaktivitet
//Johan


Rödingfiske i Världsklass

Röding:

Vi har fått tillgång till ett av samernas egna skafferier vid foten av Helags. Vyerna är enorma. Det är en enda stor sjö vi får fiska i men det behöver inte bli tråkigt för det, rekordet på Röding ligger på 6.3 kg, tänk dig den på en liten nattslända i kvällsljuset! Det är vandring eller helikopter till området som gäller, vandrar man är det ca 8 km att gå.
Till ovan nämnda vatten ingår: Obegränsat med fiske (catch and release), guidning, helpension och boende i tält. Jag och en av samerna är med och guidar och kockar. Om så önskas kan en 3:e guide hyras in. Vi kan med lätthet påstå att vi i dessa vatten har något alldeles unikt. Tänk dej att bli inbjuden i en legend och få skriva den själv, så bra är det! De fåtal gäster vi har haft har pratat sig varma om fisket, maten, naturen och upplevelsen. Och många av dem har varit jorden runt och fiskat.

Pris: Fiske, helpension, guidning och övernattning i renvaktarstuga 3800:- per person och dag.


För mer info johan@ghostfishflyfishing.se


Sippvak
//Johan